Å installere et klimaanlegg krever noen steg og burde helst utføres av en profesjonell som kan faget. Har du allikevel kunnskap og er litt praktisk anlagt, kan du prøve å gjøre dette selv. Det finnes mange enkle varianter av et klimaanlegg som ikke krever boring i veggen og legging av røranlegg som for eksempel klimaanlegg for vinduer. For at klimaanlegget skal være riktig installert og fungere akkurat slik den skal, burde du følge noen steg.

Steg 1: Finn ut hvor anlegget skal stå

Skal du kjøpe et innendørs klimaanlegg, må du tenke på hvor den skal stå i rommet. Det kan ikke være noen rør i nærheten og det må være god luftsirkulasjon slik at anlegget fungerer på best mulig måte og hele rommet får effekten. Det skal heller ikke stå rett ved dørene og det kan ikke stå noen møbler i veien for viftene. Har du et portabelt klimaanlegg med et stort rør som fører den varme lufta ut, kan maskinen rett og slett plasseres ved et vindu og rørene kan slenges ut av vinduet. Skal du installere et anlegg på utsiden av huset, er det best å plassere den i skyggen slik at sola ikke påvirker dens ytelse. Vifta skal være vendt fra huset.

Steg 2: Installasjon

Det aller letteste er å kjøpe et portabelt klimaanlegg som ikke krever noe installasjon. Vil du allikevel unngå hulrommet i det åpne vinduet som rørene vil forårsake, kan du installere et anlegg direkte på vinduet. Du må da følge instruksjonen som følger med i pakken nøye. Maskinen skal plasseres midt på vinduet og skrus fast. Mellomrommet kan da fylles opp med paneler som også skrus fast. Slik unngår man et åpent vindu. Denne typen klimaanlegg er best for vinduer som har loddrett åpning.

Steg 3: Det elektriske

Snakk med en elektriker og forsikre deg om at stikkontakten din tåler volt belastningen, før du plugger inn klimaanlegget. Det kan også være lurt å snakke om det før du kjøper anlegget, slik at selgeren i butikken finner de modellene som vil fungere hjemme hos deg. Det vil også være en fordel å tenke på strømforbruket, da du vil spare mer på strømregningen ved å velge en modell med lavt strømforbruk. Plasser anlegget der kabelen når stikkontakten, da det er større fare for brann ved bruk av skjøteledning. Fest kabelen langs veggen slik at den ikke stikker ut. Du vil da unngå at ungene snubler eller at husdyr tygger på den.